Výrobci potravin ve svých podnicích čím dál více využívají možnosti automatizace v potravinářství v čele s průmyslovými roboty. Důvodů k tomu mají mnoho. Shrnout se však dají třemi slovy. Efektivita, efektivita a… efektivita!

FOTO: Paletizační robot FANUC

U automatizovaných výrobních linek jsou často využívány paletizační roboty, které produkt vezmou, přemístí a položí přesně na určené místo.
Foto: Jan Holeček

1. Zvýšení výrobní kvality, kapacity i produktivity

Firmy, které se rozhodnou nasadit průmyslové roboty na pro automatizaci výroby, si kladou za cíl 3 hlavní věci – zvýšení produktivity, zvýšení výrobní kapacity a zvýšení požadované kvality výroby potravin. To však zdaleka není všechno.

„Při výrobě potravin a velmi rychlých taktech dochází k častému namáhaní operátorů. Nasazením průmyslových robotů na potravinářských výrobních linkách dochází i k tomu, že operátoři nejsou tak zdravotně zatěžováni, což je samozřejmě velmi důležité,“ říká Sales Manager FANUC Czech, Marek Hykl.

2. Univerzálnost průmyslových robotů

Automatizaci v potravinářství nepředstavují pouze průmyslové roboty, ale i konvenční potravinářské stroje. Ty jsou však pokaždé určeny pouze k jednomu úkonu, např. ke krájení surovin.

Oproti jednoúčelovým potravinářským strojům jsou průmyslové roboty univerzální a kompaktní řešení, které lze naprogramovat k manipulaci, balení, skládání, paletizaci a dalším úkonům. Kterým?

3. Automatizované měření salátů, rýhování housek či vykosťování kuřat

Průmyslové roboty dnes hravě dokáží řadu složitých specifických operací od měření hlávkových salátů přes rýhování housek až po plnění šálků obsahem.

Šestiosé roboty přitom nemají absolutně žádný problém ani s řezničinou. Konkrétně s oddělováním masa od kosti, jako je například vykostění kuřete či vepřového boku. Stačí, aby tyto roboty byly opatřeny speciálním chapadlem s vykosťovacím obloukovým nožem.

Existuje tedy dnes vůbec ještě něco, s čím by si automatizované výrobní systémy ještě neporadily?

„Zatím jsem neviděl aplikaci, kdy by průmyslový robot manipuloval se samotnou tekutinou, která by nebyla v nějaké nádobě či v kanystru. To je zatím jediné, co nelze. Nic jiného, s čím by si roboty neporadily, mě skutečně nenapadá. Mnohdy to totiž není pouze o robotu, ale hlavně o uchycení produktu. A samotnou tekutinu uchopit nelze,“ vysvětluje Marek Hykl.

FOTO: Automatizovaná výrobní linka

Pokud se rozhodnete pro automatizaci výrobní linky, výrobci automatizovaných výrobních systémů vám nejdříve zpracují precizní koncepci projektu na míru.
Foto: Jan Holeček

4. Stupeň údržby robotů podle vašeho přání

Co se týče míry údržby robotů pro potravinářský průmysl, velmi zde záleží na tom, do jakého potravinářského segmentu se robot nasazuje.

„Když instalujeme průmyslové roboty FANUC pro potravinářský průmysl, vždy se zákazníků na prvním místě ptáme, jakou míru údržby a čištění očekávají. Podle toho jim pak doporučíme robota, který je pro ně vhodný,“ říká Marek Hykl.

V mlékárnách u automatizovaných výrobních linek je například takový standard, že všechno musí být čištěno speciálními chemickými prostředky, které jsou velmi agresivní. Dokáží tedy snadno porušit lak.

V tomto případě je vhodné nasadit aplikaci s vyšší třídou nerezu.

V případě nasazení průmyslové robota v mlékárnách se na něj agresivní čisticí prostředek nanést může. Avšak doporučuje se ji pak rychle smýt tekoucí nebo tlakovou vodou, aby chemikálie na robotu nezůstala příliš dlouho a nedošlo k poškození laku, barvy, těsnění a podobně.

5. Velká rychlost sběru s potravinami

Průmyslové roboty na automatizovaných výrobních linkách dosahují velmi vysoké frekvence manipulace s malými kousky potravin, jako jsou např. čokolády, sušenky a další podobné pamlsky.

Frekvence manipulace dosahuje neuvěřitelných 120-180 kusů za minutu.

6. Manipulace v mnoha směrech

Nejčastěji se na potravinářské výrobní linky nasazují šestiosé průmyslové roboty. Ty se instalují hlavně v případech, kdy je s produktem nutné manipulovat ve více směrech, různě ho naklápět a zakládat.

Velmi využívané jsou u automatizovaných výrobních linek také klasické paletizační roboty, které jsou čtyosé, popřípadě pětiosé, a slouží pouze k manipulaci v ose X–Y–Z. To znamená, že produkt vezme, přemístí a položí.

7. Zpracování precizní koncepce aplikace na míru

Pokud se rozhodnete pro automatizaci výrobní linky a nasazení průmyslového robota, výrobci automatizovaných výrobních systémů vám před samotnou realizací v prvé řadě zpracují precizní koncepci projektu na míru. Ta se v závislosti na požadavcích může upravovat a dále rozvíjet.

Nejinak tomu bylo i při automatizaci výrobní linky v továrně firmy Marlenka, známého výrobce medovníkových dortů, kde došlo k nasazení obalové techniky a paletizačního robota.

„Po detailním zpracování koncepce jsme zákazníkovi ukázali podobné referenční místo, kde již podobná aplikace zavedena je. Následně jsme vytvořili počítačovou simulaci, aby se zákazník ujistil, že vše bude fungovat. Pro firmu Marlenka to byla významná investice, jelikož mělo dojít k vytvoření jednoho centrální paletizačního místa pro několik výrobních linek,“ popisuje Regional Sales Manager FANUC Czech, Jiří Bažata.

Nasazení automatizované výrobní linky s paletizačními roboty v továrně firmy Marlenka dopadlo na jedničku. To, že se zde nyní za jednu hodinu vyrobí 1000 dortů, hovoří dostatečně za vše.

7 výhod potravinářské výrobní linky s roboty
5 / 5 - 1 hodnocení
Žádné komentáře.

Přidejte svůj komentář

Můžete použít HTML atrbitury: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>